Erori flagrante în manualul de Geografie; unde s-a mutat Turnu Măgurele!

Ministerul Educaţiei retipăreşte manualul de Geografie, și tot el plăteşte și gafa.

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) retipărirea manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. Toate costurile vor fi suportate de Editură care apoi, dacă vrea să-şi recupereze banii, îi poate da în judecată pe cei pe care-i consideră vinovaţi.

„Decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunţită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată“, a transmis Minisiterul Educaţiei.

Este vorba de 148.000 de manuale tipărite cu greşeli, unele dintre ele flagrante, cum ar fi înlocuirea, pe hartă, a oraşului Drobeta Turnu Severin cu Turnu Măgurele.

Noile manuale ar trebui să ajungă în şcoli în cel mai scurt timp posibil, dar nu e precizat termenul. Ca variantă de avarie, Ministerul dă asigurări că varianta digitală corectată a manualului de Geografie va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi şi profesori din prima zi de şcoală.

Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018-2019.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.