VIDEO: Este paralizat de la piept în jos, dar participă la curse de motocicletă

Un tânăr campion la motocros din Statele Unite a avut un accident în urmă căruia a rămas paralizat de la piept în jos. Dar, cu ambiţie şi răbdare, a reuşit să urce din nou pe motocicletă. Ba mai mult, participa iar la competiţii.

Cazul lui este fără precedent în lume. Danny Baird a învăţat să conducă motocicletă pe când era doar un copil.

Danny Baird, motociclist paralizat:“Tată mi-a luat o tricicletă pe când aveam trei ani. Apoi, am trecut la o mică PW50. Am început să particip la curse când aveam patru ani.”

Acum, la 28 de ani, dacă îl priveşti, nici prin cap nu îţi trece că nu îşi poate folosi picioarele.

Danny Baird, motociclist paralizat: ”Îmi amintesc cum zăceam acolo şi imediat mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Nu-mi mai simţeam picioarele.”

În 2012 a fost implicat într-un accident grav şi aproape a fost strivit de propria motocicletă. A rămas paralizat de la piept în jos.

Danny Baird, motociclist paralizat: “Mi-au enumerat toate lucrurile pe care nu le voi mai putea face.
Reporter:“Cum ar fi?”
Danny Baird, motociclist paralizat: ″În mare, să trăiesc.”

Nu a acceptat însă verdictul necruţător. După o perioadă lungă de teste, în aprilie, anul acesta, a urcat din nou pe motocicletă.

Danny Baird, motociclist paralizat:A fost ciudat fiindcă, deşi au trecut patru ani şi jumătate, e de parcă trupul meu îşi aminteşte tot ce trebuie să facă, de pildă, cum să sară în șa, atunci când fac un salt. Doar că a trebuit să-mi dau seama cum să fac totul diferit.”

Danny foloseşte o motocicletă adaptată nevoilor lui. Este ţinut în șa de numeroase centuri de siguranţă şi are un cadru din metal în jurul picioarelor.

Danny Baird, motociclist paralizat: “Motocrosul este, din punct de vedere fizic, cel mai solicitant sport din lume. Trebuie să îţi foloseşti fiecare muşchi din corp. E foarte greu, dar pare că mă descurc tot mai bine pe măsură ce acumulez experienţă.”

Dovezi în acest sens sunt primele victorii la concursurile de motocros la care a reînceput să participe. Cel mai greu este să îşi stăpânească teamă de un nou accident.

Danny Baird, motociclist paralizat: ″Ştii sentimentul pe care îl ai atunci când te dai în montagne russe, că ai nişte fluturi în stomac? Eu nu simt nimic mai jos de aici, dar tot mă simt de parcă zbor.”

sursa: stirilepotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *