Executor judecatoresc, avocat, oameni de afaceri, saltati de DIICOT din sala de judecata!

Operatiune fulger a procurorilor DIICOT si a ofiterilor DGA intr-o sala de judecata din Banat. Acestia au descins dimineata in instanta si au ridicat nu mai putin de 7 indivizi care aveau o infatisare intr-un dosar la Tribunalul Caras Severin privind insolventa firmei Hercules apartinand faimosului Iosif Armas.

Au fost saltati un executor judecatoresc, un avocat, reprezentanti ai administratorului judiciar, oameni de afaceri si un lichidator judiciar. Cu totii sunt acuzati ca au vandut imobile valoroase din Baile Herculane, apartinand lui Iosif Armas, supranumit si ‘groparul statiunii’, la preturi subevaluate, in timp ce bunurile erau sub sechestru.

In aceasta dimineata, la Resita, magistratii tocmai judecau insolventa uneia dintre firmele lui Iosif Armas, aflat acum in arest, cand pe usa salii in care se desfasura sedinta au patruns ofiterii DGA si procurorii DIICOT.

Cum s-a ajuns la actiunea oamenilor legii din aceasta dimineata din instanta? In urma cu mai multa vreme, cand DIICOT a deschis un dosar pe numele lui Armas, procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile din Baile Herculane, active in valoare de 30 de milioane de lei.

Un  om de afaceri, Alexandru Gavrilescu, care avea de incasat o datorie de la Iosif Armas a cerut sa o recupereze. Executorul judecatoresc a trecut imediat la treaba. Fara sa tina seama ca bunurile erau sub sechestru, a vandut 12 din ele, la un pret subevaluat, cu suma de 1,4 milioane de euro, cu o plata esalonata pe 10 ani. Iar acest lucru este complet ilegal.

Mai mult, cel care le-a cumparat in aceste conditii fabulos de avantajoase e nimeni altul decat Alexandru Gavrilescu, omul de afaceri care ceruse sa-si recupereze datoria de la Armas. Cu alte cuvinte, i-a cerut executorului sa vanda la licitatie cladirile, iar el a fost singurul inscris si le-a cumparat pe toate.

Printre cei ridicati in aceasta dimineata se numara si un fost procuror din Timisoara

Toti cei luati din sala de judecata de la Resita vor merge la audieri la sediul DIICOT Resita. Acestia sunt Brad Gheorghe – executor judecatoresc si fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, care a parasit magistratura si a devenit executor judecatoresc, Alexandru Gavrilescu – om de afaceri, Antoanela Gavrilescu – om de afaceri, Istrate Rusu – avocat, Marius Ghita – reprezentant administrator judiciar, Mioara Dumitrache – reprezentant administrator judiciar si Vasile Dumitru – lichidator.

Ce cladiri au vandut de sub sechestru la Herculane cu numai 1,4 milioane euro, cu plata in rate pe 10 ani:

– o parte din complexul Apollo C
– parte din pavilionul 4 (Spital pentru militari)
– parte din fostul casino
– parte din Hotelul Ferdinand
– parte din sanatoriul militar
– parte din complexul Baile Neptun
– parte din baia termala Hebe

Suspectii vor fi cercetati pentru constituire de grup infractional organizat, delapidare, abuz in serviciu, sustragere de sub sechestru, santaj, violare de domiciliu, distrugere, spalare de bani.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *