Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Podul de Fier, simbol al orașului Lugoj a ieșit din garanție în urmă 15 ani. În anul 2002, la împlinirea vârstei de 100 de ani, firma constructoare a trimis o adresă Primăriei Lugoj, prin care făcea cunoscut faptul că s-a încheiat garanţia, iar în această situație trebuia executată o expertiză tehnică în vederea constatării gradului de uzură a podului și stabilirea lucrărilor necesare consolidării lui.

În ultimii ani, Primăria Lugoj a avut prinsă în buget suma necesară expertizării obiectivului, pentru a putea afla care sunt lucrările de care trebuie să beneficieze, însă primarul Francisc Boldea susţine că, până acum, nu a găsit experţii interesaţi şi capabili să poată evalua starea podului.

“Noi avem prinşi şi în acest an 140.000 de lei, în bugetul local, pentru a face o experiză serioasă. S-a mai făcut una în urmă cu câţiva ani, însă atunci s-au pus două tensionometre şi asta a fost tot. Acum trebuie să aflăm exact care sunt lucrările pe care trebuie să le facem şi unde trebuie să intervenim, pentru că nu e o joacă. Am luat legătura cu specialiştii de la Institutul Politehnic din Timişoara şi cu cel din Iaşi şi căutăm echipa care să ne evalueze exact gradul de uzură al podului”, a declarat primarul Lugojului.

sursa: cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *