Făgetul se extinde; Colonia Mică a ajuns o colonie mare

Făgetul are arondat un sat care şi-a dublat populaţia şi s-a dezvoltat foarte mult in ultimul deceniu. Este vorba de Colonia Mică, aflată la câteva sute de metri distanţă de oraş, pe drumul care duce către Fârdea.

Colonia Mică avea la începutul acestui mileniu o populaţie de vreo 100 de oameni. În prezent, numele sa­tu­lui poate fi schimbat în Co­lonia Mare, pentru că nu­mă­rul locuitorilor a crescut la circa 200 de persoane. A­cest fapt a fost posibil în urma solicitărilor primite de Primărie din partea tinerilor, care doreau să-şi con­stru­ias­că locuinţe, astfel că re­pre­zen­tanţii administraţiei lo­ca­le au dezvoltat acolo mai multe Planuri

Urbanistice Zonale, care au permis înălţarea de case noi. Numai în ultimii 10 ani, în Colonia Mică au răsărit peste 60 de clădiri.

”Loturile pentru construcţia de case au fost alocate tineri­lor sub 35 de ani. În pre­zent, mai avem disponibile doar vreo trei – patru loturi, dar dacă vom avea solicitări, putem realiza un alt P.U.Z, pentru că mai avem teren în extravilan, care poate fi trecut în intravilan”, ne-a declarat Marcel Avram, pri­marul Făgetului.

Se extind reţelele de curent, apă şi canalizare

În Colonia Mică şi in­ves­ti­ţiile edililor au fost pe mă­su­ră şi mare parte dintre con­strucţii dispun de reţele de apă canalizare şi curent electric.

”Există patru tronsoane de extindere a reţe­le­lor electrice, din care trei sunt în funcţiune. Anul a­ces­ta va fi realizat şi cel de-al patrulea, investiţie care a fost introdusă în buget cu o valoare de 486.000 lei. Mai trebuie să achiziţionăm apa şi canalul de la firma care le ad­ministra, aflată în in­sol­venţă, şi apoi să le predăm Aquatim-ului, care ges­tio­nează reţelele din oraş. A­cest pas ne va permite să extindem reţelele şi către clădirile care în prezent sunt în con­strucţie şi nu dispun de a­ces­te utilităţi”, ne-a mai spus edilul şef.

După ce vor fi rezolvate toate problemele, ad­mi­nis­tra­ţia locală va trece la par­tea de modernizare a infrastructurii rutiere pe străzile din localitate.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *