Fenomenele meteo extreme fac ravagii în România

După zilele caniculare de la începutul săptămânii, ieri, multe zone din ţară au fost măturate de vijelii puternice. Oraşul Târgu Jiu, de exemplu, s-a inundat în urma unei ruperi de nori, iar şoferii aflaţi în trafic au fost nevoiţi să tragă maşinile pe dreapta în momentul în care a început furtuna. Iar la Odorheiu Secuiesc, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi arbori.

La Târgu-Jiu, străzile s-au umplut ieri cu apă în doar câteva minute, iar traficul a devenit în scurt timp o aventură.

Tot în judeţul Gorj, vântul puternic a smuls din pământ mai mulţi copaci, care au blocat drumul judeţean 662. Vijelia a doborât chiar şi poarta Muzeului Satului de la Curtişoara.

A fost furtună şi în Odorheiu Secuiesc, unde câţiva arbori au fost puşi la pământ. Tot în judeţul Harghita, traficul feroviar a fost oprit pe magistrala 400, din cauza unui copac care a căzut pe firul de contact. Şi circulaţia maşinilor a fost dată peste cap, tot din cauza copacilor doborîţi de vânt.

O ploaie torenţială a creat probleme şi în Alba Iulia, unde mai multe străzi au fost inundate. O viitură formată în satul Dobra a lăsat în urmă dezastru. Curţile oamenilor s-au umplut de pietre şi deşeuri aduse de apă de pe versanţi. Puhoiul a avariat şi o maşină pe care a izbit-o într-un copac.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.