Festival de folclor la Belinț

Primăria si Consiliul Local Belinț,Asociatia Cultural Umanitară Hora Belinţului şi Şcoala Gimnazială din Belinţ, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș, organizează ediţia a IX-a a Festivalul de Folclor ”Tradiții Belințene“, ce va avea loc în data 5 august, începând cu ora 17.30, în localitatea Belinț.

Evenimentul va începe cu o paradă a portului popular, de la Şcoala Gimnazială, până la scena din faţa Bisericii Ortodoxe din Belinț, unde va avea loc festivalul.

Vor participa ansamblurile folclorice Bujoreana din Traian Vuia, Lugojana și Voinicelul din Lugoj, Sveti George din Stanciova, Kruna din Sânmartinu Sârbesc, Florile Stăvilarului Coșteiu, Liliacul din Vinga, județul Arad și Hora Belințului.

Pe scenă vor urca soliștii vocali Andra David, Andreea Aleuşan, Maria Drăghicescu, Radu și Monalisa Șufan, Andreea Voica, dar și soliștii instrumentiști prof. Lucian Costi, prof. Adrian Balla, Denis Toma, Ovidiu Drăgan, Ionică Odoba și Toșa Petrovic.

“Ajunși la a IX-a ediție, vrem și anul acesta să aducem în faţa publicului belinţan formaţii de dansuri reprezentative dar şi solişti vocali de cinste ai Banatului. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de către  orchestra  ansamblului Hora Belințului, iar prezentarea festivalului de către doamna Monalisa Șufan”, ne-a declarat Adrian Zîmbran, directorul festivalului.

Coordonatorii ansamblului Hora Belințului sunt profesorii Ioan Popovici şi Gheorghiță Puiu Vasi.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.