Festival de teatru, organizat de Centrul Școlar ”Alexandru Roșca” din Lugoj

Ziua de 24 mai se anunță a fi una de mare sărbătoare pentru C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca” din  Lugoj, întrucât începând din 2012, în fiecare an, instituția a organizat un festival de teatru pentru elevii din învățământul special, anul acesta ajuns la ediția cu numărul șapte.

”Festivalul, deși a început timid, a fost un succes încă de la prima ediție. Cu trecerea anilor fenomenul artistic a luat amploare ajungând ca în acest an să fie un record în ceea ce privește numărul de participanți, zece instituții de învățământ special, din trei județe. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice, care s-au ocupat de pregătirea copiilor și nu în ultimul rând tuturor colegilor care au ajutat în organizarea festivalului. În premieră, anul acesta, s-a obținut și o sponsorizare pentru premiile copiilor. Un om cu suflet mare, Marius Zeno Gaidoș, iar pe lângă dânsul au mai existat două persoane particulare, care au sponsorizat, dar doresc să-și păstreze anonimatul. Le mulțumim din suflet pentru gestul făcut. Le doresc mult succes elevilor ce vor fi prezenți pe scenă”, a declarat prof. psihopedagogie specială Lelica Oneșan, coordonator al acțiunii.

Pe lista participanților se regăsesc C.Ș.E.I. ”Orizont” Oradea, cu piesa ”Darul mamei natură”, Școala Gimnazială Specială Caransebeș cu piesa ”Castravetele”, C.Ș.E.I.”Aurora” din Reșița cu”Făt-frumos s-a pierdut pe messinger” și C.Ș.E.I.”Christiana” din Bocșa cu piesa ”Ora de gimnastică”.

Județul Timiș are cei mai mulți reprezentanți, șase instituții de învățământ special. Din Timișoara: C.Ș.E.I. ”P.P.Neveanu”-”Rețeta buclucașă”, C.Ș.E.I.”D. Ciumăgeanu”-”Fetița cu chibrituri”, C.Ș.E.I. ”C.Pufan” – ”Mărul buclucaș”, Liceul Special ”Iris”- ”O soție superioară”.

Din Recaș participă elevi ai C.Ș.E.I. ”C.Păunescu” cu piesa ”Coliba iepurașilor”, în timp ce elevii instituției organizatoare, C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” Lugoj, urcă pe scenă cu piesa ”Nevasta leneșă”.

Jurizarea este realizată de specialiști, oameni de teatru, Tudor Trăilă, directorul teatrului municipal ”Traian Grozăvescu”, Ileana Căprariu, actriță a teatrul lugojean și prof. Simona Berghin, directoarea Clubului Copiilor.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.