Festivalul de Opera si Opereta de la Timisoara se amana din cauza neputintei primariei.

Ediția de anul acesta a celebrului Festival de Operă și Operetă, care se desfășoară de 14 ani în Parcul Rozelor din Timișoara, a fost amânată din… motive tehnice. Reprezentanții primăriei dau vina pe furtuna din septembrie 2017, care a distrus scena din Rozelor, iar municipalitatea n-a fost în stare să o repare.

La aproape un an de la vijelia care s-a abătut asupra Timișoarei, reprezentanții primăriei încă dau vina pe furtună pentru unele probleme. De exemplu, scena din Parcul Rozelor, care a avut de suferit în urma furtunii din 17 septembrie 2017 și care încă n-a fost reparată.

Marți, reprezentanții Operei Naționale Române din Timișoara au anunțat că sunt nevoiți să amâne ediția de anul acesta a tradiționalului Festival de Operă și Operetă în aer liber. Nici măcar nu se știe dacă va mai avea loc, mai ales dacă nu se găsește un spațiu potrivit pentru organizarea acestuia. Festivalul de Operă și Operetă fusese anunțat pentru perioadele 24-26 august și 31 august-1 septembrie.

„Opera Națională Română din Timișoara anunță amânarea Festivalului de operă și operetă în aer liber (de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor din Timișoara) din cauza condițiilor tehnice care nu permit desfășurarea în condiții optime a spectacolelor programate de instituție la ediția 2018”, au anunțat oficialii instituției.

În spatele problemelor tehnice stă, de fapt, halul în care a ajuns scena din Parcul Rozelor, unde primăria a organizat anul acesta Festivalul Inimilor, un alt festival de tradiție în oraș. Reprezentanții primăriei nu au fost în stare să remedieze situația, chiar dacă a trecut aproape un an de la vijelia în urma căruia a murit un om la Timișoara.

Oficialii instituției de pe C.D. Loga susțin că furtuna a distrus acoperișul scenei Teatrului de vară și că e nevoie de o expertiză pentru reparații.

„În urma furtunii din septembrie 2017, acoperișul scenei din Parcul Rozelor a fost afectat complet. Înlocuirea se poate face doar după expertizarea completă a structurii de rezistență a scenei, proces în desfășurare. Din acest punct de vedere, cazul Festivalului de Opera si Operetă este unul special, decorurile fiind de mare valoare. Eventualele condiții meteo nefavorabile riscă să le afecteze și să producă pagube majore”, a spus viceprimarul Dan Diaconu pentru tion.ro.

Diaconu susține că se caută un alt spațiu pentru desfășurarea festivalului, dar este greu de crezut că se va găsi un loc la fel de potrivit.

Nu este prima dată când reprezentanții primăriei dau vina pe… furtună pentru problemele cu care se confruntă. Primarul Nicolae Robu s-a plâns în repetate rânduri că sunt probleme cu plățile la PMT și că responsabil este guvernul, care nu a dat bani pentru remedierea pagubelor produse de furtuna de anul trecut.

„Din cauza guvernului PSD sunt datorii. Dacă guvernul PSD ne-ar fi dat bani cât ni s-ar fi cuvenit pentru a remedia pagubele de la furtună, cum a putut să dea în alte părți, puteam să facem plăți”, a spus, în iulie, primarul Robu. Scena din Rozelor nu s-ar fi aflat însă pe lista pentru remedieri trimisă guvernului.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.