Festivalul Medieval Veterani, la prima ediție în Lugoj

La inițiativa Asociației Fusion of Arts, prima ediție a Festivalului Veterani va avea loc sâmbătă, 22 septembrie 2018.

”Este o încercare de reconstituire istorică dedicată unui erou al orașului Lugoj”, spune profesoara Flavia Rosana Căprariu, coordonatoarea asociației.

Generalul conte Veterani și-a dat viața în dramatica bătălie pentru apărarea Lugojului contra otomanilor, la 25 septembrie 1695. Încă de la prima ediție, festivalul, cu un program deo­sebit de bogat, are parte de finanțarea Consiliului Ju­dețean Timiș.

Programul zilei de sâm­bătă, 22 septembrie, cuprinde la ora 11, un vernisaj – ex­po­ziție colectivă a Uniunii Ar­tiștilor Plastici – Filiala Lu­goj, în holul Universității Europene Drăgan, urmată la ora 12 de lansarea volumului “Marea Carte a Unirii” – de Vasile Lupașc Sfinteș, tot în holul Universității Europene Drăgan.

Deschiderea festivalului va fi urmată, la ora 16, de un concert de orgă la Biserica Reformată, susținut de maestul Remus Henning, iar la ora 17.30, de parada costu­me­lor medievale, pe traseul centru – Podul de Fier – Pri­mă­rie – Universitatea Euro­pea­nă Drăgan.

Scena UED în aer liber va găzdui, de la ora 16, Noua Poveste a Scu­fiței Roșii, cu Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin” din Timișoara, animație stradală și tir cu arcul – Archery Lugoj.

La ora 17, Fundația In­­de­pen­dentă pentru Tineret – Timiș va pre­zenta un spectacol cu statui vivante.

Prezentarea Festivalului Medieval Veterani – Art Fusion, ediția I, va avea loc la ora 19. Urmează mai multe momente muzicale: 19.30 – recitalul de jazz ”Domus Stage” din Italia, acompaniat de FOA Band, 20 – recital chitară clasică susținut de Adrian Sidoreanu din Lugoj, 20.30 – recital acoustic covers, Lucian Avramescu Acustic Band, din Lugoj, ora 21- muzică live și reenactment, luciri de săbii, străluciri de foc, dansuri, show cu ”Peregrinii” din Timișoara, iar închiderea va fi la 22.30, un moment artistic de dans și lumini, cu Infinity Arts din Lugoj.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.