Festivalul Național de Teatru Școlar “G. A. Petculescu” a XV-a ediție

Pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu” vor urca mai multe trupe din Sighișoara, Călărași, Buzău, Făgăraș, Iași, Alba Iulia și Lugoj.

Spectacolele se vor desfășura în data de 21 iunie, începând cu ora 10:30, durata fiecăruia fiind de aproximativ 30 de minute.

Pe lângă reprezentația scenică, trupele participante vor participa la diferite work-shop-uri  cu tematică specifică.

“Așteptăm câți mai mulți lugojeni iubitori de artă dramatică să ne fie alături în data de 21 iunie, la sala Teatrului Municipal Traian Grozăvescu pentru a urmări spectacolele pregătite, intrarea fiind liberă. De asemenea, festivalul comemorează pe fondatorul primei societăţi de teatru în limba română din Banat şi Transilvania, G.A. Petculescu, care din anul 1878 a străbătut, cu trupa sa, întreg spaţiul mioritic din partea de est a imperiului austro-ungar, având deseori dificultăţi cu autorităţile maghiare pentru aprobarea apariţiilor pe scenă în limba română”, a declarat Silviu Boian, coordonatorul evenimentului.

Festivalul ”G.A. Petculescu” se bucură deja de recunoaştere naţională, îndeosebi graţie calităţii ediţiilor precedente. Manifestarea dă ocazia copiilor să-şi materializeze dragostea pentru dramaturgie în forma cea mai adecvată, în cadrul unui spectacol. Emulaţia creată este de natură să-i încurajeze să se perfecţioneze. În acelaşi timp, festivalul este un prilej şi pentru comunitatea locală să aprecieze arta dramatică.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *