Fetița de 8 ani din Siberia care face senzație pe Internet

O fetiță de 8 ani din Siberia a devenit o senzație pe Internet datorită frumuseții sale ieșite din comun, care se suprapune peste o moștenire genetică extrem de rară.

O fetiță de 8 ani din Siberia a devenit o senzație pe Internet datorită frumuseții sale ieșite din comun, care se suprapune peste o moștenire genetică extrem de rară: ea suferă de albinism, o afecțiune care o obligă să evite expunerea la soare și care îi face pielea să se asemene cu porțelanul.

Nariyana este al doilea copil al unei familii obișnuite din Yakutia în care toți ceilalți membri sunt bruneți și au pielea închisă la culoare.Spre deosebire de mama și sora ei mai mare, Nariyana este uimitor de blondă și are pielea ca porțelanul, potrivit Siberian Times. Fetița a primit mai multe solicitări de la agențiile de modă însă mama ei spune că este prea devreme ca să înceapă o carieră în modeling. “Când va crește mare, va alege singură ce va face”, spune mama ei.

 

Albinismul este o formă de dezordine congenitală, caracterizată de absența parțială sau totală a pigmentului natural animal, melanina, în ochii, pielea și părul animalelor (sau, mai rar, doar în ochi).

Albinismul rezultă prin moștenire genetică a genelor recesive. Oamenii cu pigmentare redusă au pielea, părul și ochii foarte deschise la culoare. Acești oameni trebuie să evite expunerea îndelungată la razele solare, să folosească permanent creme puternice de protecție solară, ochelari care să le apere ochii și haine cu mâneci lungi. Toate formele de albinism cauzează probleme ale dezvoltării și funcționării ochilor: strabism, fotofobie, diferite deficiențe de vedere.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.