Fizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Stephen Hawking, astrofizicianul britanic, a murit la vârsta de 76 de ani, a anunţat un purtător de cuvânt al familiei, relatează BBC.

Stephen Hawking, unul din cei mai cunoscuţi fizicieni şi cosmologi contemporani, profesor la Universitatea Cambridge, a încetat din viaţă în linişte la locuinţa sa din Cambridgew în primele ore ale zilei de miercuri.

”Suntem profund întristați de vestea că tatăl nostru a murit. A fost un mare om de știință și un om extraordinar a cărui moștenire va dăinui peste ani” au spus copii săi Lucy, Robert și Tim într-un comunicat.

Familia a lăudat “curajul şi persistenţa” fizicianului, adăugând că “inteligenţa şi umorul” acestuia au inspirat oameni din întreaga lume.

Stephen Hawking a publicat numeroase lucrări despre natura și originea universului, cea mai cunoscută fiind „A Brief history of Time: From the Big Bang to Black Holes”.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neurodegenerativă — scleroză laterală amiotrofică — la vârsta de 21 de ani, putând să comunice cu ajutorul unui mușchi facial care este conectat la un senzor și la un sistem vocal computerizat.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *