Florin Morariu, românul care a lovit un terorist la Londra, interviu pentru Daily Mail: Mi-e frică

Florin Morariu, românul care la începutul lunii iunie 2017 devenise erou în Marea Britanie, după ce a lovit un terorist în timpul atentatului de la London Bridge, a spus într-un interviu acordat Daily Mail, că trăiește în permanență cu frică.

În acest interviu a mai spus că se gândește serios să acționeze în judecată statul britanic, pentru că nu l-a protejat, relatează Daily Mail.

În acest sens, a contactat deja un avocat.

”Mi-au spus că nu mă pot introduce într-un program de protecție a martorilor, pentru că trei atacatori au fost uciși și 12 suspecți au fost arestați”, a spus Florin pentru publicația britanică.

”Oriunde mă duc trebuie să fiu atent. O să trăiesc cu frică pentru tot restul vieții”, a mai spus românul.

Acum câteva zile, Florin spunea pentru presa din țară că celebritatea i-a adus mai multe probleme în loc de beneficii.

Din păcate, statul britanic nu m-a ajutat cu nimic. Am fost obligat sa mă întorc in România după ce proprietara locuinței în care stăteam cu chirie m-a rugat să plec de acolo, deoarece se temea pentru că atacatorii erau din același cartier.

Nu am mai avut unde să dorm. Nu mai aveam bani, am plecat doar cu un troler și într-un tricou, lăsasem geaca mea unei femei care leșinase pe stradă în timpul incidentelor. Mergeam pe stradă prin Londra, mă vedeam la televizor în vitrinele magazinelor de acolo, dar eu eram un imigrant fără casă și fără bani”, declara Morariu.

Imediat după atentat, Florin Morariu s-a întâlnit cu reprezentanții Ambasadei României de la Londra cărora le-a cerut o locuință și o slujbă nouă. ”Cred că este normal, deoarece nu mă simt în siguranță”, explica el la acea vreme.

Oficialii ambasadei i-au spus că nu-l pot ajuta din cauza ”limitărilor de natură legală ale competenței ambasadei pe teritoriul britanic” și i-au arătat că doar poliția britanică este în măsură să îi ofere protecție pe teritoriul Regatului Unit.

Ieșeanul spune acum că îi e teamă să se întoarcă la Londra deoarece îi este frică pentru viața sa: ”Sincer, vă spun că îmi este și teamă să mă întorc la Londra, pentru că am sentimentul că voi fi nevoit să mă uit mereu peste umăr”.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.