Focuri de avertisment pentru prinderea unui braconier

Un politist care a fost impuscat in picior in luna august, in timp ce urmarea niste braconieri, a fost nevoit sa faca iar uz de arma, acum doua nopti.

Politisul de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul IPJ Hunedoara, imprepuna cu alti colegi de la Ilia, precum si cu vanatori, au aflat ca in padurea de la Lapugiu sunt braconieri.

L-au descoperit rapid de un barbat inarmat. Pentru ca acesta a incercat sa fuga, politistul a tras focuri de avertisment. Barbatul care vana ilegal s-a oprit. Oamenii legii aveau sa afle ca este un timisean din Faget care tocmai impuscase un caprior, fara sa aiba vreo autorizatie.

Barbatul avea asupra lui o arma de vanatoare, o cartusiera cu 12 cartuse, o ranita si un sac in care cara vanatul, carnea si trofeul.

Braconierul s-a ales cu dosar penal si i-au fost ridicate arma, munitia si capriorul doborat.

In 2 august, acelasi agent de politie care a desavarsit misiunea de acum doua nopti inregistra inca o reusita, in comuna Tisa, dar s-a ales cu un glont in piciorul drept de la braconierii care incercau sa scape.
Atunci politistul a fost operat la Deva si intre timp s-a vindecat.

In vara, politisti din Timis, Hunedoara si Alba au facut o multime de perchezitii si au ridicat mai multe arme de vanatoare si munitie. Au fost audiate 12 persoane si a fost identificat si barbatul care a tras asupra politistului. Acesta e din Pietroasa, judetul Timis.

Pentru curajul sau, politistul hunedorean ar putea fi recompensat de catre conducerea Politiei.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *