Fosti procurori de la Parchetul Curtii de Apel, audiati la DNA Timisoara

Doi fosti procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au fost chemati la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara, joi dimineata.

Cei doi fosti magistrati, Angelica Tufariu si Pompiliu Stanciu, astazi avocati, au stat mai multe ore in sediul DNA Timisoara, iar potrivit unor surse, audierea lor, in calitate de suspecti, are legatura cu un dosar de coruptie in care au fost retinuti acum 2 zile Anton Dorel Tica, fost vames  si sef de tura in Arad, la Nadlac,  si Stefan Maruntelu (ruda a unui fost magistrat), fiind acuzati de trafic de influenta. Acestia din urma ar fi promis ca in schimbul unei sume de bani sa ‘rezolve’ o sentinta la Curtea de Apel Timisoara. Tica si Maruntelu au fost arestati pentru 30 de zile.

In schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie ca-si vor exercita influenta asupra magistratilor, in sensul inlocuirii masurii preventive si obtinerii unei condamnari cu suspendare. Costul influentarii judecatorilor urma sa fie stabilit ulterior, dupa inlocuirea masurii arestarii preventive, suspectul Tica Anton-Dorel declarandu-se de acord cu suma de 25.000 euro propusa de martor„, se arata intr-un comunicat al DNA Timisoara.

Angelica Tufariu si Pompiliu Stanciu au iesit la pensie din magistratura in urma cu 6 ani si au trecut in avocatura.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *