Fostul lider catalan a fugit în Belgia. Tribunalul Constituțional al Spaniei a anulat declarația de independență a Cataloniei.

Liderul separatist Carles Puigdemont este gata să suspende din nou rezoluția de proclamare a independenței în schimbul dialogului cu Madridul.

În conferința de presă de la Bruxelles, Puigdemont, care a vorbit în trei limbi – catalană, franceză și spaniolă -, a acceptat provocarea democratică a alegerilor anticipate din 21 decembrie.

“Nu vreau să cer azil politic în Belgia“, a spus Carles Puigdemont în conferința de presă susținută la Bruxelles. El a precizat că va reveni în Catalonia când va primi “garanții” de la guvernul spaniol, notează agențiile de presă internaționale.

În timpul conferinței de presă a liderului separatist, Curtea Constituțională a Spaniei a anulat declarația de independență a Cataloniei. În același timp, Curtea supremă a început procedurile judiciare împotriva fostei șefe a parlamentului regional catalan, Carme Forcadell, și a altor parlamentari catalani.

sursa: stiri.tvr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.