Frigul de afară îngheață robinetele lugojenilor; Meridianul abia face față solicitărilor

Lucrătorii societăţii Meridian 22 fac cu greu faţă avariilor din această perioadă. Aproape toate intervenţiile sunt la beneficiarii care nu şi-au pregătit corespunzător instalaţiile de a­pă, astfel că din cauza gerului ele au îngheţat.

Situaţie nemaiîntâlnită în ultimii ani pentru firma Me­ridian 22, ai căror lu­cră­tori abia mai fac faţă nu­me­roa­selor solicitări venite din par­tea populaţiei oraşului. Oa­menii le cer ajutorul din cauză că reţelele de apă din apartamente sau case le-au îngheţat.

Uşile deschise sau lipsa geamurilor sunt prin­ci­palele motive pentru care apa se solidifică şi nu mai a­junge la robinete. De la in­stalarea gerului, angajaţii societăţii au fost nevoiţi să intervină zilnic la circa 10 avarii.

”Rugăm beneficiarii, ca pentru a evita situaţiile ne­plăcute, să nu neglijeze geamurile uşile şi căldura din case. În zona Stadion am avut mai multe cazuri în care au îngheţat reţelele din baie. Ba mai mult, într-un apartament a îngheţat cen­tra­la termică, deşi locatarii e­rau acasă”, a declarat Dan Florea, inginerul şef al ”Meridian 22”.

Consum de apă ca în perioada verii

Pentru a evita îngheţul, mulţi lasă robinetele des­chi­se, fapt care generează alte probleme.

”Pentru a nu le îngheţa instalaţiile din case, oamenii lasă apa să curgă continuu. Suntem în situaţia de a livra toată cantitatea de apă pe care reuşim să o pro­cesăm. Ca şi termen de com­paraţie, livrăm apă e­xact ca în zilele secetoase din timpul verii”,  a mai spus inginerul Dan Florea.

În comparaţie cu avariile de la beneficiari, pe reţelele de distribuţie au fost puţine ca­zuri de intervenţie – cinci într-o săptămână, ultima în dată, miercuri, 11 ianuarie, pe strada Traian Vuia.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.