Gabriel Negru Mafa, liderul trupei timisorene Negura Bunget, a murit

Gabriel Mafa, cunoscut și ca „Negru”, s-a stins din viață marți, 21 martie. Artistul, care a pus bazele formației Negura Bunget, avea 42 de ani.

Anunțul că Gabriel Mafa a decedat a fost făcut de colegul său de trupă, Tibor Kati, care a lăsat un mesaj emoționat pe Facebook.

„Cu durere în suflete, vă informăm despre moartea prietenului și colegului nostru, Gabriel Mafa «Negru», care a murit astăzi, 21 martie 2017, la vârsta de 42 de ani. Regretam profund încetarea din viața a omului care a clădit și susținut Negură Bunget și care și-a dedicat întreaga viața lucrurilor sacre din cultura noastră, aducând-o la viață prin muzică și transmițând-o diverselor generații de pretutindeni. Sperăm că legația sa va continua să încânte și să consoleze pe aceia pe care i-a lăsat în urmă. Cu regret și tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și acelora care l-au cunoscut și îndrăgit în această viață”, a transmis solistul trupei, Tibor Kati.

Negură Bunget a fost fondată în 1995 la Timișoara, trupă denumindu-și stilul ca Transilvanian Black Metal. Formația s-a bucurat de succes enorm atât în România, cât și peste hotare. Astfel, de-a lungul anilor, Negură Bunget a susținut peste 1.000 de concerte în Europa și în SUA. Recent, în data de 19 martie, formația a terminat turneul european „20 de ani” în cadrul căruia s-a prezentat și noul album „Zi”. Ultimul concert a avut loc în Varșovia.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *