Garda de Mediu, controale pe raza comunelor, pentru depistarea deponeurilor ilegale

Inspectorii Gărzii de Mediu Timiş au început de săp­tă­mâ­na trecută controale în tot ju­deţul, în special pe raza uni­tăţilor administrativ te­ri­to­riale din mediul rural, pen­tru a verifica zonele ex­pu­se de­po­zi­tărilor necon­trolate de de­şeuri şi mo­dul de asigurare a ser­vi­ciilor de salubritate (con­tracte cu operatorii de sa­lubritate, depozitarea fi­na­lă a deşeurilor pe am­p­lasament).

Respectarea norm­elor de salubritate va viza şi dru­mu­rile naţionale, cursurile de apă şi căile ferate.

“În prima etapă controlul va avea un caracter preventiv, urmând a fi dis­pu­se măsuri de remediere cu ter­mene de realizare de ma­xi­mum 14 zile. Ulterior co­­misarii Gărzii Naţionale de Mediu vor verifica dacă mă­su­rile dis­puse anterior au fost duse la în­de­plinire. Precizăm că n­e­­res­pectarea măsurilor şi a termenelor de îndeplinire a­trage după sine amenzi ce pot ajunge până la 100.000 lei”, a informat Garda Na­ţio­nală de Mediu Timiş.

În perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai se va asigura o frec­venţă mai ridicată a acţiunilor de in­specţie şi control la pro­­prietarii sau administratorii zonelor de agrement şi la proprietarii sau admi­nis­tra­to­rii terenurilor a­dia­cente căilor de comuni­caţie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.