Gimnastul Rafael Szabo, convocat la lotul național de seniori

Gimnastul Rafael Szabo (17 ani), legitimat la Clubul Sportiv Școlar Lugoj și component al lotului național de juniori de la Bistrița, din 2015, a fost convocat de la mijlocul săptămânii trecute la sesiunea de pregătire de iarnă cu lotul național de seniori.

Sportivul lugojean a intrat în atenția noii echipe de antrenori a lotului masculin de seniori, coordonat de celebrul gimnast Marius Urzică, care în anul 2000, la Olimpiada de la Sydeny, a obținut primul titlu olimpic (la cal) pentru gimnastica românească masculină.

În cadrul perioadei de pregătire, de la Cheile Grădiștei, din apropiere de Brașov, Rafael Szabo va participa la antrenamente programate, în aer liber și în sală.

“Este un stagiu de pregătire, centralizat, de 10 zile, între 4 și 14 ianuarie, pe care lotul de seniori îl face în fiecare iarnă, la munte. La antrenamentele la care este prezent Rafael Szabo participă și lugojeanul Adrian Ianculescu, în calitate de antrenor, care a fost transferat de curând de la lotul de juniori de la Bistrița”, a explicat profesorul Adrian Meleancă, șeful catedrei de gimnastică de la CSȘ Lugoj.

Rafael Szabo este unul dintre cei mai buni performeri formați la Lugoj în ultimii ani, multiplu medaliat și campion național.

În 2017 sportivul a participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Gyor, din Ungaria, unde s-a clasat în primii opt la individual compus, a cucerit șase titluri naționale la campionatele naționale de juniori și o medalie de bronz la finala campionatului de seniori.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *