Grevă la echipa de fotbal a CSM Lugoj pentru neplata salariilor

Una dintre cele mai bune echipe pe care secția de fotbal a Clubului Sportiv Municipal Lugoj a avut-o, este la un pas de colaps din cauza problemelor financiare majore cu care se confruntă clubul.

Deși în plan sportiv situația este foarte bună (șapte victorii, patru remize și doar o înfrângere), salariile neplătite de luni de zile, în unele cazuri figurând restanțe chiar și din 2016, au determinat jucătorii echipei de fotbal care activează în Liga a III-a, să refuze participarea la antrenamentele programate. Protestul a început de luni, 20 noiembrie (după o grevă de avertisment săptămâna trecută), la sesiunea de pregătire convocată pentru după-amiază și a continuat marți, 21 noiembrie, la antrenamentul de dimineață.

După mai multe discuții cu staff-ul echipei, dezamăgiți de promisiunile achitării salariilor pe mai multe luni, tot lotul de jucători a decis să nu mai răspundă comenzilor celor trei antrenori: Cosmin Petruescu (principal), Claudiu Jivulescu (secund) și Sorin Micșa (antrenor portari). Speranțele de a-și primi banii au fost înlăturate și de decizia Consiliului Județean Timiș de a aloca doar o tranșă de 78.000 de lei din cei 260.000 aprobați, banii putând fi folosiți doar pentru susținerea competițiilor sportive aflate în desfășurare.

“Hotărârea de a nu se antrena în ziua de luni este un protest al jucătorilor față de situația financiară actuală prin care trece clubul. Sperăm totuși că vom găsi luciditatea și soluțiile necesare pentru a trece peste situația actuală, ca lucrurile să nu degenereze. După o săptămână dificilă în care una din principalele probleme a constat în ridicarea moralului jucătorilor, aceștia au dat dovadă de caracter, s-au mobilizat exemplar și au repurtat o victorie importantă în fața unui adversar incomod, succes ce ne-a adus la doar un punct distanță față de echipa Club Sportiv U Craiova SA II, clasată pe locul II, care are 26 de puncte. Ne așteaptă o săptămână și mai dificilă pentru că echipa noastră se va deplasa la liderul seriei ACS Șirineasa, grupare neînvinsă până în prezent, iar problemele financiare apăsătoare nu s-au remediat”, a explicat Marius Maier, managerul CSM Lugoj.

Rezolvarea subfinanțării depinde doar de pixul edilului șef al municipiului, care poate dispune sau nu o nouă alocare bugetară pentru a detensiona situația. În cazul neprezentării jucătorilor la următoarele două etape (ultimele din tur), echipa de fotbal va fi dezafiliată. Mai grav este că jucătorii își pot de pune memoriile pentru a deveni liberi de contract, conform regulamentelor, iar în acest caz clubul poate pierde echipa și va trebui să plătească în continuare clauzele contractuale. Această situație se poate repeta și la nivelul altor secții ale CSM Lugoj, cel mai mare risc fiind al echipei de volei, unde există restanțe financiare mari.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.