GRIPA, bilanț alarmant; numărul deceselor a ajuns la 23!

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns, luni, la 23, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Încă trei decese au fost confirmate, luni, de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile:

– Femeie in varsta de 43 ani, din jud. Prahova, confirmata cu virus gripal tip A,subtip H1 pdm09, avand conditii medicale  preexistente si cu antecedente vaccinale necunoscute.
Data decesului: 19/01/2019.

– Femeie in varsta de 76 ani, din mun. Bucuresti, confirmata cu virus gripal tip A, nesubtipat, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal.
Data decesului: 18/01/2019

– Femeie in varsta de 51 ani, din jud. Gorj, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal.
Data decesului: 19/01/2019

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara, vineri, că “suntem la un pas de epidemie”. Doar vineri au fost confirmate şapte decese provocate de gripă.

“Suntem în pragul unei epidemii. Săptămâna trecută numărul de cazuri confirmate a depășit numărul de cazuri estimate”, a spus ministrul Sănătății, într-o intervenție la Realitatea TV.

“Dacă avem trei săptămâni epidemice, putem declara epidemie. Situația este îngrijorătoare, estimăm o creștere a numărului de cazuri”, a mai spus aceasta.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.