Grup de migranti descoperit din nou in Calea Aradului din Timisoara

Acțiune a polițiștilor de la Inspectoratul General pentru Imigrări din județul Timiș. Oamenii legii au descoperit un grup de migranți în locul obișnuit, în Calea Aradului. Este vorba despre patru femei și un bărbat, toți din Irak, care au intrat ilegal în România. Bărbatul, spun polițiștii, s-ar ocupa cu traficul de migranți.

Polițiștii de la imigrări din Timiș au desfășurat, marți, o acțiune pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale pe raza de competență. Una dintre locațiile vizate a fost terenul viran din Calea Aradului, acolo unde au mai fost descoperite grupuri de migranți.

Oamenii legii susțin că acolo ar fi un punct de întâlnire și în urma verificărilor au descoperit cinci persoane. Este vorba despre patru femei și un bărbat cu vârste cuprinse între 13 și 23 de ani, toți din Irak. Femeile le-au povestit oamenilor legii că au intrat ilegal în România însă nu au putut să le ofere informații cu privire la zona prin care au pătruns în țară. S-au întâlnit la Timișoara cu bărbatul care a ținut cu ele legătura prin telefon cu ele și le-a îndrumat spre orașul de pe Bega. Niciunul dintre cei cinci nu avea documente asupra lui, iar bărbatul le-a dat inițial polițiștilor un nume fals.

Cu toții au fost audiați, iar în urma verificărilor oamenii legii au aflat identitatea individului. Acesta era luat în evidențele statului român și solicitase azil, însă cererea i-a fost respinsă. El a fost dus acum în județul Arad, în localitatea Horia, la un centru cu regim închis destinat migranților. Mai mult, este cercetat penal pentru fals privind identitatea și trafic de migranți. Actele premergătoare au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara. Cele patru femei au solicitat azil în România și au fost cazate, până la soluționarea cererii, la Centrul de Tranzit pentru Refugiați din Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.