Guvernul a adoptat bugetul pe 2019

Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2019, în cadrul ședinței de Guvern de vineri.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de Guvern au fost aprobate proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021.

Viorica Dăncilă, declarații în deschiderea ședinţei de Guvern. Ar putea fi aprobat proiectul de buget pe 2019 —- https://goo.gl/LVTSa5

Publicată de StirileProTV pe Vineri, 8 februarie 2019

Sinteza declarațiilor făcute de Viorica Dăncilă:

– Astăzi adoptăm proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul a fost intens dezbătut cu toate părțile relevante. În constituirea lui am avut în vedere trei piloni importanți.

– Pentru prima dată, valoarea PIB va depăși suma de 1000 de miliarde de lei, iar asta este o confimare a măsurilor bune economice luate de Guvern.

– Deficitul se va păstra la 2,55 din PIB.

– Plata drepturilor și a indemnizațiilor sociale și susținerea politicilor de stimulare economică, măsuri adoptate prin programul de guvernare.

– Continuăm creșterea punctului de pensie cu 15 la sută.

– Am alocat Educației cu 47 la sută, de la 21 miliarde la 30,8 miliarde, banii mergând atât pentru investiții, cât și pentru majorări salariale.

– Anul acesta, Ministerul Sănătății are ca prioritate îmbunătățirea serviciilor medicale acordate copiilor, prin care se vor achiziționa 1000 de incubatoare pentru spitalele din România.

– La Ministerul Transporturilor, fondurile sunt cu 7 miliarde de lei mai mari.

– Impozitul pe venit merge în proporție de 100 la sută la bugetele locale, respectiv 22 miliarde comparativ cu 12 miliarde cât s-a repartizat în 2018.

– Anul acesta vom aloca 49,64 miliarde de lei, adică 4,86 la sută pentru investiții, în creștere cu 45 la sută față de 2018.
Este un buget echilibrat și concentrat pe susținerea politicilor sociale, cât și pentru sprijinirea celor sociale.

– La Bruxelles, am prezentat prioritățile președinției rotative. Mă bucură că susținem un obiectiv comun, necesitatea menținerii fondurilor de coeziune și continuarea acestor politici, care vor contribui la dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor europene.

– Decizia de respingere a Liei Olguța Vasilescu.. Așadar, avem stabilitate, resursele bugetare pentru a impulsiona investițiile de care românii au nevoie în infrastructură, în modernizarea localtităților.

– Comunitățile locale au nevoie de acest sprijin și facem toate eforturile pentru a le oferi românilor o viață mai bună.

– Ministerul Dezvoltarii are nevoie de un ministru titular, dedicat, cu experiență, Din acest motiv, am nominalizat-o pe Olguța Vasilescu, un om cu experiență vastă în adminitrația locală.

– A gestionat cu succes două dintre cele mai complexe legi: Legea pensiilor și a salarizării. Argumentele folosite de președinte pentru ceea ce este un blocaj la adresa Guvernului, sunt necredibile.

– Este regretabil că vrea să împiedice investiițiel la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele.

– Îi solicit să abandoneze jocurile politice.

– Am dat dovadă de răbdare în acest sens, dar președintele a răspuns prin atacuri.

– Este regretabil că președintele vrea să împiedice investiițile la nivel local și nu-i pasă că pune în pericol proiectele prin care se dorește îmbunățirea nivelului de trai în România.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.