Imagini bodycam cu modul în care a acționat poliția din Las Vegas. Au ajuns la atacator în 72 de minute

Poliția din Las Vegas a dat publicității mai multe înregistrări din timpul atacului din Las Vegas, realizate cu camerele de corp ale polițiștilor.

Într-o conferință de presă, poliția din Vegas a făcut public un clip care surprinde teroarea instalată în timpul atacului de luni dar și modul în care forțele de poliție au acționat.

Imaginile surprinse de camerele de corp (bodycam) ale polițistilor americani arată cum atacatorul Stephen Paddock trage direct într-un grup de agenți. Alte fragmente surprind cursa polițiștilor către camera de hotel din care s-a produs masacrul. Unii polițiști s-au aruncat asupra civililor transformându-se în scuturi umane. Un agent a intrat în bătaia gloanțelor pentru a salva un bărbat beat.

Paddock a avut în total 47 de arme, dintre care 23 în camera de hotel, 12 dintre acestea aveau capacitate complet automată. Atacatorul cumpărase legal un dispozitiv numit ”stock bump” care permite accelerarea descărcării muniţiei prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

Stephen Paddock a tras asupra mulțimii timp de 9-11 minute. A ucis 58 de persoane și a rănit alte 527. Moartea sa a urcat bilanțul la 59. Poliția a ajuns în camera sa de hotel la 72 de minute de la începerea atacului.

sursa: stirileprotv.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *