Îmbulzeală la moaştele Sfintei Parascheva. Credincioşii erau să răstoarne racla!

În capitala Moldovei a început unul din cele mai mari pelerinaje din ţară. În această dimineaţă, înainte de răsărit, racla cu Sfintele Moaşte ale Cuvioasei Parascheva a fost scoasă în fata Catedralei.

La procesiunea impresionantă au participat sute de oameni, în timp ce alte câteva mii de persoane, s-au aşezat la rând pentru a se închina.

Racla cu Sfintele Moaşte ale Cuvioasei Parascheva a fost scoasă joi dimineaţă de preoţi. După procesiune, au fost aşezate în baldachinul împodobit cu flori. Până acum s-au închinat peste 7 mii de pelerini. În acest timp, la rândul care este în creştere, aşteaptă alte câteva mii de credincioşi. Joi seară vor fi aduse din Grecia şi moaştele sfintei Ecaterina. Pe tot parcursul zilei, zeci de voluntari de la Crucea Roşie vor împărţi ceaiuri calde şi alimente credincioşilor.

Au fost pregătite şi corturi de prim-ajutor. Până în acest moment 8 persoane, marcate de oboseală, au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă nu a fost nevoie să fie transportate la spital.

După slujba dimineţii, racla cu sfintele moaşte ale cuvioasei Parascheva a fost purtată pe umeri de către preoţi. Unii pelerini veniţi la Catedrală s-au îmbulzit însă, pentru a atinge racla.

Înainte de ivirea soarelui pe cer, sfintele moaşte au fost depuse pentru închinare în baldachin împodobit cu flori, din curtea catedralei.

Se spune că Sfânta Parascheva a săvârşit multe minuni în timpul vieţii sale, şi mai ales după mutarea la ceruri. Motiv pentru care credincioşii vin din toate colţurile ţării la praznicul Sfintei.

foto: pro Tv

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *