In preajma scumpirilor, Meridian 22 se apără: Lugojul are cel mai mic preț la apă-canal

Meridian 22 a solicitat la în­ce­putul acestui an o creştere a preţului pentru apa pota­bi­lă şi apa menajeră pre­lu­crată în staţia de epurare de la Jabăr.

Cererea a fost dez­bătută public în 12 ianuarie, în sala de şedinţe a pri­mă­riei Lugoj. Majorările de 28 de bani (fără TVA) pentru un metru cub de apă po­ta­bi­lă şi 9 bani (fără TVA) pen­tru aceeaşi cantitate de apă menajeră au fost motivate de creşterea salariului mi­nim la 1250 lei în 2016, res­pectiv 1450 lei preconizat pentru perioada următoare.

“Preţul cumulat (apă po­ta­bilă+canal) va ajunge la 4,84 lei, dar acesta se si­tuează sub ceea ce este la ora actuală în ţară. În restul judeţului Timiş se plăteşte 6,52 lei, în Arad – 6,63 lei, în Caraş-Severin – 7,56 lei, în Hunedoara – 7,15 lei, în Vâlcea – 8,74 lei, în Mureş – 8,25 lei, în Suceava – 6,87 lei, în Botoşani – 6,15. Lu­go­jenii vor plăti doar ceea ce consumă şi este înre­gis­trat prin aparatele de mă­su­rat. În cazul celor care nu au aparate de măsurare a con­su­mului, aceştia vor fi fac­turaţi la o cantitate fixă, de 6,5 metri cub pentru o per­soană. Pierderile de pe reţea nu intră în preţ, ele fiind a­co­perite din lucrările su­pli­mentare efectuate de so­cie­tatea noastră. Lugojenii plă­tesc pentru fiecare 10 litri de apă livraţi, inclusiv la etajele 3 şi 4 de la blocuri, doar 3,4 bani ”, a comunicat Meridian 22.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.