”În ritmul muzicii”, festival-concurs pentru copiii din învăţământul special

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” a organizat astăzi, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”, prima ediție a Festivalului interjudețean de muzică și dans ”În ritmul muzicii”, eveniment dedicat copiilor din învățământul special și special integrat.

Manifestarea s-a desfășurat pe trei secțiuni: dans popular, interpretare vocală și dans modern, la care au participat copiii din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă din Timișoara, Reșița, Bocșa, Recaș și Lugoj.

“Organizăm astăzi prima ediție a festivalului-concurs interjudețean ”Pe ritmul muzicii” pentru copiii din învățământul special și special integrat. Concursul este organizat pe trei secțiuni: dans popular, dans modern și interpretare vocală. Participă copiii din centrele școlare pentru educație incluzivă din Timișoara, Bocșa, Recaș, Reșița și, bineînteles, copiii noștri. Suntem siguri că acest festival va avea continuitate, deoarece dansul și muzica se împletesc armonios, sunt metode terapeutice care exprimă bucurie, speranță, cea mai puternică emoție pe care omul o poate trăi. Acest concurs este un schimb de experiență deosebit, deoarece vrem să arătăm că elevii noștri sunt bine pregătiți, au talent artistic și sunt pregătiți pentru integrare socială”, a declarat Viorica Paraschivu, director al CSEI ”Alexandru Roșca” din Lugoj.

Locurile I au fost ocupate astfel:  la dans popular de către Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” din Timişoara, la dans modern de către CSEI „C. Pufan”, din Timişoara, iar la interpretare de către Liceul Teoretic Special „Iris” din Timişoara.

Artiştii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj au obţinut locul II la dans popular.

Juriul a fost format din profesorii de la Asociația FOA, precum Cristian “Robo” Novac sau Daniela Marcu.

Acest festival este cuprins în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *