VIDEO: Incendiu violent in Balotesti: depozitul NU avea aviz ISU; 17 deficiente descoperite la ultimul control. Flacari extinse pe 10.000 mp

Incendiul violent de la Balotesti care a distrus o fabrica de mobila si un depozit de mase plastice era nestins, miercuri dimineata, la aproape 15 ore de la izbucnire, pompierii intervenind in continuare cu cinci autospeciale.

La fata locului au mai ramas 5 autospeciale de stingere, se mai observa doar cateva focare, iar flacarile sunt reduse ca inaltime, in zona centrala a halei. Va urma si etapa de patrundere in interior cu utilaje care sa indeparteze elemente de constructii arse, pentru stingerea jarului.

Depozitele se incadreaza in categoria constructiilor care se supun procesului de avizare autorizare privind securitatea la incendiu. Legislatia prevede dotarea spatiilor cu instalatii de detectie, semnalizare, alarmare in caz de incendiu, precum si instalatie automata de stingere.
Din punct de vedere al controalelor, situatia se prezinta astfel:

-29.06.2016, control al inspectorilor de prevenire, prilej cu care s-au constatat numeroase deficiente, sanctionate cu amenda in cuantum de 17.500 lei;
– Ca urmare a aspectelor semnalate prin procesul verbal de control din 29.06.2016, in data de 29.09.2016 a fost realizata o recunoastere in teren, in plan operativ, de catre Detasamentul de Pompieri Otopeni, pentru identificarea vulnerabilitatilor si cunoasterea particularitatilor obiectivului, tinand cont de starea potential generatoare de risc existenta;
-in data de 30.03.2017 a fost efectuat un nou control de prevenire, fiind constatate 17 deficiente, sanctionate cu amenda de 15.500 lei, dupa cum urmeaza:
•nu s-a solicitat si obtinut autorizatia de securitate la incendiu
•nu se asigura separarea corespunzatoare intre depozite
•lipsa sistemelor de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor
•lipsa echiparii cu mijloace tehnice/instalatii de aparare impotriva incendiilor

Constructia nu se incadreaza in categoria de constructii pentru care se poate dispune masura de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor, conform HG 915/2015.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.