Încep înscrierile; 400 de locuri la clasa pregătitoare, în școlile lugojene.

Părinții care au copii cu vârsta potrivită înscrierii în clasa pregătitoare se pregătesc să înceapă demersurile în vederea încadrării micuților în anul școlar 2019-2020.

Prima etapă va începe în 4 martie, iar cererile se vor putea depune la sediile școlilor din municipiu sau online, accesând site-ul fiecărei instituții.

Profesori de învățământ primar bine pregătiți, care să răspundă întrebărilor curioase ale micuților, clase cu predare în limbile maghiară și germană, dar și programe after-school care vin în sprijinul părinților care au un program încărcat, acestea sunt ofertele cu care se prezintă școlile din Lugoj.

În municipiu sunt disponibile circa 400 de locuri pentru copiii care fac primii pași în învățământul primar, iar ca regulă generală, părinții trebuie să îi înscrie pe aceștia la școala care se află în circumscripția domiciliului. Fiecare unitate școlară are obligația de a informa părinții sau tutorii cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară la clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar, precum și de a asigura informarea și consilierea în ceea ce privește înscrierea.

Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” dispune pentru anul școlar 2019-2020 de trei clase a câte 25 de elevi, cu predare în limba română, o clasă cu 25 de locuri cu predare în limba germană și încă o clasă cu 16 locuri în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1. De asemenea, școala pune la dispoziția părinților și un program after-school.

În cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2 sunt disponibile două clase a câte 25 de elevi, iar la Școala Gimnazială Nr. 3 sunt deocamdată 25 de locuri, dar se tinde către organizarea unei clase suplimentare cu încă 25 de locuri.

La Școala Gimnazială Nr. 4 anul școlar 2019-2020 vine cu două clase a câte 25 de elevi, disponibile pentru micii școlari, iar pentru cei cu înclinații artistice în sfera notelor muzicale, o clasă cu 25 de locuri va fi pusă la dispoziție de Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu”.

Pentru cei care preferă învățământul în mediul privat, Școala Primară ”Harul” are 40 de locuri împărțite în două clase a câte 20 de
elevi fiecare.

Etnicii maghiari vor putea opta să își înscrie copiii la Școala Gimnazială ”Eftimie Murgu” unde sunt disponibile 5 locuri la clasa pregătitoare cu predare în limba maghiară. În cadrul instituției de învățământ, alte două clase cu predare în limba română dispun de câte 25 de locuri fiecare. De asemenea, și la această unitate de învățământ lugojeană va funcționa programul after-school.

La fel ca în anii precedenți, vor avea prioritate copiii care locuiesc pe străzile arondate unității de învățământ, dacă școala nu este una vocațională sau aceasta, cu aprobarea inspectoratului, nu își impune propriile criterii de selecție a elevilor.

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 prevede că pe 25 februarie școlile vor face publice la sediile lor circumscripțiile școlare, adică străzile care le sunt arondate, iar în perioada 26 februarie – 9 martie școlile organizează Zilele porților deschise, în care pot fi vizitate de părinți. Evaluările psihosomatice se vor desfășura până pe 22 martie.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.