Începe Carnavalul de la Rio

În perioada 9 – 13 februarie 2018, carnavalul transformă oraşul brazilian Rio de Janeiro în capitala muzicii, dansului şi culorii. Cele mai bune şcoli de samba vor avea la dispoziţie câteva zeci de secunde pentru a-şi demonstra măiestria. Una dintre şcolile de samba va avea ca temă, în 2018, sclavia, despre care artiștii spun că se află încă printer noi, deghizată în diferite forme.

Şcolile de samba din Rio – mândria carnavalului

Ritmurile ametitoare ale tobelor au continuat să se audă la fiecare carnaval în timpul anilor 1920 şi să anticipeze formarea școlilor de samba.

  

Prima școală de samba, Mangueira, care a luat fiinţă în 1928 a pus bazele mai multor școli care au atras talente locale, iar carnavalul se dovedeşte, de fiecare dată, momentul perfect pentru ca aceste școli să-şi demonstreze talentul.

Alături de Mangueira, la Carnavalul de la Rio 2018 poţi admira şcolile Beija Flor, Mocidade, Salgueiro și Rio Grande.

Carnavalul de la Rio este prilej de sărbătoare şi extravaganţă – dar în fiecare an, în uriaşa paradă îşi fac loc şi probleme ale societăţii. Una dintre şcolile de samba va avea ca temă, anul acesta, sclavia. Care, deşi a fost abolită în Brazilia la sfârşitul secolului al 19-lea, artiştii spun că este în continuare prezentă, deghizată în alte forme.

Sutele de petreceri stradale concentrează adevărata cultură a carnavalului. Cartierele sau „blocos” organizează propriile parade populare – Banda de Ipanema, Simpatia é Quase Amor, Imprensa Que Eu Gamo sau Monobloco. Oricine este liber să se alăture, cu condiţia să aibă un costum.

  

Sambadrome și paradele de samba

Parada principală se desfăşoară pe sambadrome, o scenă imensă cu 100.000 de locuri, construită în 1984 pentru a face loc numărului tot mai mare de școli de samba care intră în competiție în timpul carnavalului. În 2013, stadionul a fost renovat, a primit scaune suplimentare spre confortul celor care doresc să facă parte din acest adevărat fenomen.

 

sursa: aboutbrasil.com , brazilbookers.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.