Închis de autorități, căminul de la Liebling încă funcționa

Căminul din Liebling unde bătrânii erau ținuți în condiții insalubre încă mai găzduia vârstnici, după ce a fost închis de autorități.

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș au fost miercuri seara să verifice dacă azilul pentru care s-a dat acum două zile dispoziție de închidere respectă deciziile luate de autorități și să lipească deciziile de închidere la fața locului. Mai erau bătrâni în interior.

Inspectorii au descins la căminul unde 11 bătrâni locuiau printre pereți mucegăiți, în condiții greu de imaginat încă din prima zi a săptămânii. Dacă luni o parte dintre bătrâni au fost duși la Spitalul din Deta, miercuri autoritățile au mai găsit acolo încă trei bătrâni. Doi dintre bătrâni i-au dus la spital. Unul dintre ei spunea că nu e cazat acolo, ci că e angajat, dar autoritățile spun că e unul dintre vârstnici. Un bătrân a fost luat de autorități dintre pereții mucegăiți ai azilului care funcționa ilegal după ce a fost luată decizia închiderii lui. Doi dintre bătrâni au rămas acolo și unul a fost transportat la spital. Cei de la Inspecția Socială se vor deplasa joi acolo pentru a le găsi celor doi bătrâni rămași o măsură de protecție

„De la igienă necorespunzătoare, mizerie, excremente de șoareci, pereți nezugrăviți și mucegăiți, lenjeria de pat murdară, și nespălată de săptămâni bune, iar cei 11 bătrâni nici nu știu ce însemnă… baie. Nu există sală de servire a mesei, nu este angajat nici asistent medical, se spălau vasele într-un lighean, iar oamenii ieșeau la un WC în curte și stăteau câte 3-4 în cameră – femei cu bărbați”, au declarat pentru TION reprezentanți ai instituțiilor care au fost în control.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.