Incident la muzeul Luvru din Paris; un militar a fost atacat cu un cuţit şi a rispostat cu focuri de armă

Un militar francez a fost atacat, la intrarea în Muzeul Luvru din centrul Parisului, de un bărbat înarmat cu un cuţit.  Militarul, care a fost rănit ușor, a ripostat, trăgând cinci gloanțe asupra agresorului pe care l-a ranit grav.

Conform șefului poliției din Paris, se pare că atacatorul a acționat singur, însă o a doua persoană a fost reținută, din cauza comportamentului suspect.

Un bărbat, înarmat cel puțin cu o macetă, s-a aruncat vineri asupra polițiștilor și militarilor aflați lângă Muzeul Luvru, “proferând amenințări” și strigând “Allah Akbar”, a declarat șeful poliției.

Echipa de geniști sosită la fața locului nu a găsit materiale explozive în rucsacul pe care agresorul l-a avut asupra sa.

Bărbatul care purta un rucsac s-ar fi apropiat de militari, a scos un cuțit și a vrut să-i atace. Unul dintre soldați a deschis focul. Agresorul a fost rănit grav. Militarul se afla într-o misiune de patrulare în cadrul operațiunii Sentinelle, împreună cu alți doi soldați.

Autoritățile au izolat cartierul și  au evacuat muzeul.

“Eveniment grav de securitate publică în curs de desfășurare la Paris în zona Luvrului, prioritate la intervenție a forțelor de securitate și de urgență”, a transmis pe Twitter Ministerul francez de Interne.

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.