Incredibil! Un lup sălbatic a fost capturat pe aleile unui parc dintr-un mare oraș din România

Un lup în toată regula s-a plimbat nestingherit pe aleile unui parc dintr-un mare oraș din România, la un pas de copiii care se jucau.

Un animal sălbatic din specia lup a fost prins pe aleile din Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, de muncitorii Grădinii Zoologice, potrivit unui comunicat de presă al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si a Fondului Locativ Craiova.

 

 

 

Imediat după ce a fost capturat, s-a stabilit că lupul nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului Nicolae Romanescu.

La momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgarda împotriva paraziților.

“Dorim să înștiințăm opinia publică față de un eveniment produs în Parcul Nicolae Romanescu în dimineața zilei de 16.05.2017 când pe aleile din parc a fost văzut în libertate un animal sălbatic din specia lup.

S-a procedat de urgență la capturarea acestuia, constându-se că acest exemplar nu aparține Grădinii Zoologice Craiova, fiind în mod intenționat eliberat de posesorul acestuia în incinta Parcului Nicolae Romanescu, întrucât la momentul capturării acestuia, lupul avea în jurul gâtului o zgarda împotriva paraziților.

S-a procedat la aplicarea de tratamente adecvate de deparazitare și antirabice, în acest moment acesta fiind închis separat de celelalte exemplare de lupi aparținând Grădinii Zoologice Craiova…Eliberarea de animale sălbatice în spațiul public, cât și creșterea acestora în captivitate fără autorizație sanitar-veterinară constituie infracțiune”, se precizează în comunicatul instituției craiovene.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *