Indieni prinsi in timp ce incercau sa treaca in Ungaria cu documentele altor persoane

Probleme penale pentru doi cetățeni indieni, bărbat și femeie, în Vama Cenad. Ei s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși că încercau să treacă din România în Ungaria folosind documentele altor persoane. Cei doi erau însoțiți de un cetățean german, care le-a dat documentele.

Totul s-a petrecut în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, marți dimineață. Un cetățean german, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat în vamă, pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism Mercedes Benz. Era însoțit de un bărbat și o femeie care s-au legitimat cu pașapoarte eliberate de autoritățile din Germania. La controlul documentelor, însă, polițiștii de frontieră și-au dat seama că există diferențe evidente de fizionomie între proprietari și pozele din documente. Oamenii legii au devenit suspicioși și au extins cercetările. Astfel, au aflat că cei doi sunt de fapt cetățeni indieni în vârstă de 34 și 35 de ani și că au intrat legal în România în baza pașapoartelor personale și a unor vize valabile

„La cercetări s-a stabilit că documentele de călătorie prezentate la controlul de frontieră aparțin unor rude ale șoferului german G.J., iar cetăţenii indieni au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din Vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen. Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cetăţenii indieni pentru săvârșirea infracțiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul german pentru fals privind identitatea şi trafic de migranți. Totodată, pe numele cetăţeanului german a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă”, transmit reprezentanții polițiștilor de frontieră.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.