Interlopul Genică Boerică, prins la Milano şi adus în România

Genică Boerică a fost prins în Italia iar marţi-noapte, iar poliţiştii l-au adus în ţară.

În ianuarie 2014, Genică Boerică a fost condamnat definitiv la zece ani şi trei luni de închisoare într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de peste 4,5 milioane de euro. El şi alţi 11 inculpaţi din acest dosar au fost obligaţi să înapoieze statului peste 11 milioane de lei, sumă la care se adaugă dobânzile şi penalităţile legale până la data achitării prejudiciului.

După pronunţarea sentinţei, Genică Boerică nu a fost găsit de poliţişti, iar câteva luni mai târziu a fost dat în urmărire internaţională prin interpol. În 2015, au circulat informaţii conform cărora acesta ar fi murit în Mexic.

Boerică fusese dat în urmărire internaţională şi era căutat prin Interpol. Potrivit comunicatului oficial, ”în noaptea de 28 spre 29 august a.c., o escortă a Poliției Române a preluat din Italia și adus în țară un bărbat urmărit la nivel internațional de autoritățile judiciare române întrucât este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 3 luni pentru infracțiuni de natură economică.

Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România.”

Tot in 2014, magistraţii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la 6 ani de închisoare intr-un dosar privind instituiri ilegale deTVA. Anul trecut, Boerică a mai fost condamnat definitiv in lipsă la 4 ani si jumătate de inchisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.