Interzis pescuitul “între poduri”, iar din 11 aprilie pe întreg râul Timiș

Ordinul de interdicție a pescuitului între cele două poduri din Lugoj, a intrat în vigoare ceva mai repede față de anii anteriori.

Astfel, măsura specială, emisă la data 31 ianuarie 2019 şi semnată de către ministrul agriculturii şi ministrul mediului, stabilește că “se declară zonă de refacere biologică, zonă de protecţie pentru resursele acvatice vii următoarele: râul Timiş, municipiul Lugoj, între Podul de Fier şi Podul de Beton, tot timpul anului”.

Având în vedere Referatul de aprobare nr. 343/14.01.2019 al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și Referatul de aprobare nr. 111.211 din 31.01.2019 al Direcției biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului – se interzice pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice, efectuarea de lucrări care împiedică migrarea şi reproducerea sau care pun în pericol existenţa resurselor acvatice vii, cum ar fi îngustarea ori bararea cursului apei, tăierea şi recoltarea plantelor, extragerea de nămol, nisip, pietriş şi colectarea gheţii, pe râul Timiș, în municipiul Lugoj, între podul vechi de fier și podul de beton, tot timpul anului.

Cei care nu respectă acest perimetru riscă amenzi care pornesc de la 300 de lei, dar și dosare penale, în funcţie de gravitatea faptei, pentru lipsă permis, cantitate ilegală de peşte, ori sunt depistaţi că pescuiesc pe timpul nopţii,sau cu mijloace interzise, cum sunt plasele ori instalaţiile cu mai multe cârlige, care pot răni peştii.

La fel ca în fiecare primăvară, au fost stabilite măsurile de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor vietuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, în perioada 26 aprilie-9 iunie inclusiv.

Responsabilii AJVPS Timiș, anunță că alături de echipaje de jandarmi, vor face controale periodice pentru respectarea normelor legale și descurajarea pescuitului ilegal.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.