Investiția utilă, demararea ei … prost gândită!

Lugojenii care locuiesc în zona fostei Autogări, cei care au mici afaceri acolo, dar și cei care tranzitează splaiul Morilor către străzile Insulei, Ștefan cel Mare sau Caraiman sunt extrem de revoltați de inițiativa ad­mi­nis­tra­ției locale de a demara acolo o in­vestiție în infrastructură, chiar spre sfârșitul anului trecut.

Oamenii consideră că in­ves­ti­ția este extrem de utilă, dar a fost prost gândită demararea ei, fapt pentru care acum, pe arterele res­pective abia se mai circulă.

Podurile de gheață și gropile formate în drumul de pământ rezultat în urma decapărilor, fac aproape imposibil traficul în perimetrul respectiv.

“Este una dintre cele mai aberante decizii ale administrației Boldea, aceea de a sparge drumurile, pentru a le lăsa baltă pe timpul iernii. Este o investiție la care s-a lucrat două zile, pentru ca apoi să fie stopată. Oare nu se putea aștepta până la primăvară, când vremea permitea ca lucrările să fie efectuate după un grafic normal? Este bătaie de joc! Nu se poate circula de gropi și de gheață. Către strada Ștefan cel Mare este un crater imens. Acolo, cel puțin trei șoferi și-au spart băile autoturismelor”, ne-a spus Vasile I., locuitor în zona respectivă.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Primăria Lugoj a dat ordinul în­ceperii lucrărilor de mo­der­ni­zare a străzilor, dar și a platoului din apropierea digului, unde stăteau agricultorii care vând cereale.

În doar câteva zile, toată porțiunea a fost decapată, iar de pe artere a fost ridicată piatra cubică.

Așa a rămas, iar până în primăvară a­co­lo nu se va mai întâmpla nimic, pentru că investiția, care are o valoare de 8 milioane de lei, este prevăzută să se deruleze pe o perioadă de doi ani, astfel că poate și iarna viitoare în locul respectiv vom descoperi același peisaj.

Pe lângă perimetrul din vecinătatea a­bandonatului Bazar, sunt pre­văzute lucrări de modernizare a carosabilului și pe străzile Geor­ge Coșbuc și Siretului, de jur-îm­prejurul Pieței Agroalimentare, dar și amenajarea a 180 de locuri noi de parcare.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.