Investiții în infrastructură, prioritare în Făget și satele aparținătoare

Edilii făgețeni vor investi în acest an zeci de milioane de lei în lucrări de infrastructură, atât în oraș, cât și în cele zece sate arondate.

Administrația locală a orașului Făget a reușit la sfârșitul anului trecut să mai atragă un proiect amplu prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, care vizează introducerea rețelelor de apă și canalizare în satul aparținător Begheiu Mic.

Valoa­rea acestuia este de 6,5 milioane de lei și se alătură celorlalte 11 atrase prin acest program în 2017 și 2018.

“Este de fapt un proiect PNDL 2 plus, pentru că la nivel de țară au fost circa 100 de localități, care nu au reușit să se descurce cu investițiile de acest fel, astfel că banii au fost redirecționați către primăriile care aveau documentațiile pregătite și depuse pe masa guvernanților. Astfel, am ajuns să avem 12 proiecte atrase prin PNDL, iar la nivel de orașe din județul Timiș, exceptând municipiul Timișoara, suntem pe primul loc atât ca număr de proiecte, cât și ca va­loa­re a acestora. Pentru Begheiu Mic urmează faza de organizare a licitației în prima jumătate a acestui an, perioada legată de eventualele contestații și abia după aceea vom putea începe lucrările efective”, ne-a declarat Marcel Avram, primarul Făgetului.

Lucrări noi

Dacă investiția la Begheiu Mic mai are de așteptat, o alta ase­mă­nătoare poate începe imediat ce vremea o va permite.

Este vorba de introducerea rețelelor de apă și canalizare la Bătești, unde a fost finalizată procedura de licitație și s-a trecut și de faza de contestație.

Valoarea in­vestiției se ridică la 10 mili­oane lei și va fi realizată tot prin PNDL 2.

Pe lista de lu­cru a edililor mai există și alte proiecte începute în 2018, care vor continua în acest an, cum ar fi capela din cimitirul ortodox, aflat în partea românească a o­ra­șului și cele trei sensuri giratorii.

“Mai avem încă un proiect depus pe PNDL, pentru asfal­ta­rea drumului dintre Făget și Bunea Mare. Dacă până în august nu va fi aprobat, vom încerca să reabilităm din fonduri proprii porțiunea dintre Bichigi și Povergina, care arată destul de rău”, ne-a mai spus edilul șef.

Sunt și proiecte noi, care vor fi supuse aprobării consilierilor locali.

Printre ele se numără reabilitarea căminelor culturale din Bătești și Jupânești, continuarea lucrărilor de pavare a străzilor din Făget, reabilitarea mai multor parcuri și construcția altor locuri de joacă pentru copii.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.