Investițiile ratate ale Lugojului, realizate la Mănăştiur

Construcţia centrelor-pilot de colectare și depozitare le­gu­me-fructe începe să se concretizeze, astfel că recent Comisia de implementare a proiectului a dat undă verde construirii primului, la Tomnatic.

Următoarele două vor fi realizate la Deta și la Mă­năștiur, însă abia anul viitor.

Cu această ocazie, Mă­năş­tiu­rul a reuşit să mai ”sufle” o investiţie Lugojului, dar şi Belinţului, localităţi care figu­rau în vizorul edililor judeţeni ca potenţiale beneficiare a construcţiei centrului în zona de est a Timişului.

Terenuri nepotrivite

”În zona noastră au fost veri­ficate trei localităţi, Belinţ, Lugoj şi Mănăştiur. Una dintre condiţiile care trebuiau îndeplinite era ca ad­mi­nis­tra­ţiile locale să deţină în intravilan un teren de minim 3.000 de metri pătraţi, pe care să fie realizat depozitul. La Belinţ a fost prezentat un teren din spatele primăriei, unde accesul era greoi chiar şi pentru maşini mici. La Lugoj, edilii au renunţat să mai ofere terenul de pe strada Timişoarei şi l-au arătat pe cel­ aflat lângă drumul care duce la Victor Vlad Delamarina. Era chiar lângă bălţile Mondialului, într-un loc unde s-au aruncat gunoaie şi s-a considerat că este impropriu pentru un depozit. La Mă­năş­tiur, am oferit un teren de circa 5.000 de metri pă­traţi, care are în apropiere toate utilităţile, la intrarea în sat, lângă gară şi fabrica de biscuiţi. A fost preferat celorlalte două”, ne-a declarat Ioan Curuţi, primarul Mă­năş­tiurului, membru în Comisia de implementare a proiectului din partea A­so­ciaţiei Comunelor din Ti­miş. Reprezentanţii administraţiei lugojene au o altă variantă. ”Comisia a decis astfel, pentru că s-au luat în considerare zonele din judeţ unde oamenii nu au unde să-şi desfacă mărfurile. La Lugoj avem piaţă. Noi susţinem în continuare construirea unei fabrici de conserve pe raza oraşului”, ne-a spus primarul Francisc Boldea.

Fabrică de produse naturiste

Cert e că în urmă cu câţiva ani, la Mănăştiur, la intrarea în localitate dinspre Traian Vuia, a fost avizat un Plan Urbanistic Zonal pe un perimetru de circa 30 de hectare, care a fost parcelat în mai multe loturi de diverse dimensiuni destinate creării unui parc industrial. Locul atrage investitori pe bandă rulantă.

”Elveţienii au luat un lot de 12 hectare pentru fabrica de biscuiţi, iar acum s-a început construcţia celei de-a doua linii. În 31 octombrie, în şedinţa de consiliu avem cuprins un proiect de hotărâre care vizează concesionarea unui nou lot de teren, de vreo 5.000 de metri, unei firme americane care va construi o fabrică de produse naturiste, realizate pe bază de ulei de dovleac şi miere de albine. Investiţia se ridică la circa un milion de euro”, a mai adăugat primarul Ioan Curuţi.

Ridicarea centrului de legume fructe costă, de asemenea, un milion de lei şi va fi realizat tot în pe­rimetrul respectiv, unde mai sunt disponibile trei loturi în suprafaţă de circa două hectare.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.