Ivan Guidea, locul 8 la mondialul de seniori

Luptătorul moldovean (de peste Prut), Ivan Guidea (cu buletin de Lugoj), legitimat la Clubul Sportiv Municipal din municipiul de pe Timiș s-a clasat în primii opt performeri ai lumii în  cadrul Campionatului Mondial de Lupte pentru seniori, ce a avut loc la Paris între 20-25 august. Ivan Guidea a intrat pe saltea la categoria 61 de kg.

În calificări l-a învins pe canadianul Steven Masao Takahashi cu 12-2, iar în optimi a trecut de ucraineanul Ivan Bileiciuk cu 9-2.

În partida din sferturi, Guidea  a cedat în fața lui Cengizhan Erdogan, care a reprezentat Turcia, cu 3-5.

“Faptul că a ajuns în primii opt sportiv ai lumii este o mare performanță. Dacă nu avea programul foarte încărcat dinaintea mondialelor, când a participa la competiții de mare nivel internațional, pentru care a fost nevoit să facă multe slăbiri, care i-au obosit organismul, eu sunt convins că putea să obțină o medalie mondială”, a spus Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

Ivan Guidea este unul dintre componenții de bază ai clubului lugojean și a contribuit la cele mai multe titluri naționale cucerite de echipa de lupte libere, seniori, a CSM Lugoj.

Luptătorul este multiplu medaliat international, în 2016 cucerind bronzul continental, la categoria 61 kg, în cadrul Campionatului European de seniori de la Riga, din Letonia.

Sportivul a participat la Olimpiada de la Rio, din 2016, unde s-a clasat al optulea.

Pentru România evoluează din 2013.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.