Ivan Guidea, maestru emerit al sportului și antrenor la CSM Lugoj

Multiplul medaliat la lupte libere, Ivan Guidea, originar din Repu­blica Moldova, ce deține buletin de Lugoj, de zece ani, a fost recompensat de Federația Română de Lupte cu titlul de maestru emerit al sportului.

Titlul i-a fost acordat în cadrul finalei campionatului național individual de lupte, pentru seniori, din 13-15 iulie de la Reșița, ca urmare a celor două medalii de bronz, obținute la Campionatele Europene, de seniori, din 2016 și 2018 și a locului I ocupat la turneul mondial de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro, din Brazilia, unde s-a clasat pe locul opt. Guidea mai deține alte două medalii europene de bronz la cadeți, cucerite în anii 2004 și 2005, pe când evolua pentru Republica Moldova.

Antrenor la CSM Lugoj

Luptătorul va pregăti, alături de Emil Vanea (an­tre­nor-coordonator principal), secția de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Sportivul, component de bază, de un deceniu, al secției de lupte libere a clubului lugojean, a trecut cu brio, luni, 16 iulie, examenul concursului organizat de Clubul Sportiv Municipal Lugoj, pentru ocuparea celui de-al doilea post de antrenor la secția de lupte libere.

“Ivan Guidea este în momentul de față unul dintre cei mai valoroși sportivi ai noștri, ai județului Timiș și ai Ro­mâ­niei, care, deși are 30 de ani, mai poate face o bună per-for­manță în continuare. Este o mândrie pentru Lugoj ca un asemenea sportiv să antreneze la Clubul Sportiv Municipal. La ora actuală el se clasează printre primii 8 luptători de libere, din lume, la categoria 61 kilograme și suntem încrezători că la mondialele din octombrie, ce se vor desfășura la Budapesta, poate obține unul dintre locurile de pe podium”, a punctat antrenorul emerit, Emil Vanea, de la secția de lupte libere a CSM Lugoj.

Ivan Guidea a venit la Lugoj, în 2007, iar din 2008 a primit cetățenie română și a devenit lugojean cu acte.Pentru echipa de lupte libere a CSM Lugoj (care a fost desființată la sfârșitul anului trecut, din lipsă de finanțare) și-a adus con­tri­buția la 9 din cele zece titluri naționale cucerite. Guidea a reușit să obțină nouă tituri individuale de campion național al României. În prezent Ivan Guidea este component al lotului național de lupte libere al României, avându-l ca antrenor pe fratele său Anatolie Guidea.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *