Jandarmeria, mesaj lacrimogen pentru protestatari, după incidentele de miercuri.

Jandarmeria Română a postat pe pagina de Facebook un mesaj sentimental în care cere înțelegere din partea protestatarilor, după incidentele de la protestul de miercuri. 

Jandarmeria română nu vorbește despre acuzațiile privind ridicarea și bruscarea unor protestatari pașnici sau despre folosirea spray-urilor lacrimogene, dar cere înțelegere de la cetățeni.

De fiecare dată, ieșim în stradă alături de voi, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranță. E ce contează cel…

Publicată de Jandarmeria Română pe Vineri, 22 Iunie 2018

Mesajul împăciuitor al Jandarmeriei vine după un comunicat mult mai sec, și foarte criticat, cu privire la incidentele de la protestul de miercuri și în mod special cu privire la ridicarea unui jurnalist care a precizat că își făcea meseria.

Jandarmeria Română s-a apărat spunând că “sancționează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia”.

“Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei”, a spus Jandarmeria într-un comunicat al Jandarmeriei remis Realitatea.net.

O acuzație și mai bizară care i s-a adus jurnalistului german este accea că “nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste” calitatea de jurnalist.

Purtarea, la vedere, a unui badge inscripționat “PRESS” nu reprezintă un act oficial, au spus jandarmii.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *