Jandarmeria Română, 168 de ani de existență.

Jandarmeria Română a fost întemeiată la 3 aprilie 1850, ca forţă pentru privegherea siguranţei publice şi ţinerea unei bune orânduieli. Astăzi, Jandarmeria Română, structura militară subordonată Ministerul Afacerilor Interne, are atribuţii în menţinerea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice, transportul şi pază valorilor, bunurilor şi materialelor periculoase şi pentru pază şi apărarea obiectivelor de importantă deosebită.

În Parcul Carol din București, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a decorat drapelul de luptă al Jandarmeriei Române. La ceremonia festivă a participat și premierul României Viorica Dancilă.

Ministrul Afacerilor Interne a spus, marţi, că există înţelegere şi preocupare pentru a acoperi cât mai repede nevoile jandarmilor, susţinând că sunt strategii şi achiziţii în derulare şi declarându-se convinsă că se vor găsi soluţii pentru acoperirea nevoilor.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la rândul său, că efectele soluţiilor pe care Guvernul le-a găsit pentru rezolvarea problemelor Jandarmeriei “se vor simţi în perioada următoare”.

Jandarmii au participat la misiunile şi operaţiunile desfăşurate în afara teritoriului naţional, în sprijinul păcii şi al securităţii sau pentru gestionarea situaţiilor de criză.

Copiii au preluat conducerea!

Cum a fost astăzi în Parcul Tineretului din Capitală? Minunat! Chipuri fericite de copii, zâmbete, muzică, dans și multă veselie. Copiii s-au bucurat deopotrivă de prezența cailor și a câinilor de serviciu și nu au ezitat în a-i provoca “la luptă” pe cei mai antrenați luptători jandarmi. Cei mai curajoși dintre micuți, au încercat senzațiile tirolianei montate cu multă grijă de jandarmii montani. Nu au lipsit nici cei mai virtuozi dintre jandarmi, reprezentanții Fanfarei Jandarmeriei Române, care au avut un ordin clar: buna dispoziție a celor prezenți. Vă mulțumim! Pe 3 aprilie, Jandarmeria Române împlinește 168 de ani de existență!#Jandarmeria_Română

Publicată de Jandarmeria Română pe 31 Martie 2018

sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.