Jandarmii și-au deschis porțile de ziua lor! Copii au fost cei mai bucuroși de eveniment

Aniversarea a 167 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, a fost marcată astăzi, miercuri, 5 aprilie, la sediul Centrului de Pregătire și Perfecționare a Pregătirii Jandarmilor din Lugoj prin ”Ziua Porților Deschise”. Cu această ocazie vizitatorii, copiii de la școlile și grădinițele din municipiul Lugoj, au urmărit fascinati seria activităților special pregătite pentru acest eveniment.

”Astăzi, în municipiul Lugoj, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș au organizat acest eveniment pentru tinerii și cetățenii ce au dorit să cunoască aspecte din activitatea desfășurată de către membrii instituției. Au fost astfel pregătite câteva activități specifice, și anume, exerciții de autoapărare, de anihilare a unui grup de infractori, dar și exerciții ce cuprind dresajul canin, ce prind foarte bine la cei care vin să ne vadă”, a declarat plutonier adjutant Cristian Marc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

Astfel, cei prezenți au avut ocazia să cunoască îndeaproape misiunile, atribuțiile instituției, dar și modul specific de operare, fascinația celor mici crescând de la o demonstrație la alta, punctul culminant fiind reprezentat de exercițiile de dresaj al câinilor din serviciu.

La eveniment au fost de asemenea amenajate standuri expoziționale cu arme și materiale din dotarea jandarmilor, elevii mai mari având șansa să afle detalii privind oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”- arma Jandarmi (50 de locuri), Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Grigore Ghica” Drăgășani (180 de locuri) și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni (175 de locuri).

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *