Judoka Alexandra Mazilu, primul loc la Cupa Europeană, de la Arad

Lugojeanca Alexandra Mazilu (18 ani), multiplă campioană națională și medaliată, a urcat, duminică, 20 august, pe prima treaptă a podiumului de premiere la Cupa Europeană, pentru juniori (U21) ce s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Arad, în perioada 18-20 august.

Punctele acumulate în cadrul acestei competiții au contat pentru clasamentul Federației Internaționale de Judo, reuniunea reprezentând totodată un criteriu de selecție pentru participarea la Campionatele Europene de juniori, ce sunt programate luna următoare.

Alexandra Mazilu, care a început să practice judo în urmă cu un deceniu la Lugoj, sub îndrumarea antrenorului Adalbert Batkai, s-a impus pe tatami în toate cele trei meciuri, la care a participat, în cadrul categoriei 78kg.

În prima întâlnire a reușit să-și învingă adversara din Ucraina prin  ippon (imobilizarea partenerului la sol). Cel mai important meci pentru sportiva de pe Timiș a fost duelul, din faza următoare a competiției, în care Mazilu a reușit să câștige în fața vicecampioanei mondiale, o judoka din Ungaria, prin “golden scor”.

În finala categoriei Alexandra Mazilu a întâlnit o sportivă din Croația pe care a surclasat-o prin wazaari, cucerind astfel medalia de aur a turneului.

“Sunt foarte mândru pentru medalia obținută de fiica mea. Cel mai important rezultat, însă, de la acest eveniment este cel obținut în fața sportivei din Ungaria, cu un palmares internațional remarcabil, cu care a avut și cel mai dificil meci. Concursul a fost o bună repetiție pentru Campionatul Mondial, de la sfârșitul lunii, unde va participa cu echipa mare și unde sper să facă o figură la fel de frumoasă”, a spus Dinel Mazilu, tatăl Alexandrei.

Grației podiumului de la Arad lugojeanca și-a îmbunătățit substantial poziția în ierarhia mondială, unde era pe locul 60, înaintea startului Cupei Europene.

În 2017 Mazilu și-a trecut în palamres titlul de campioană balcanică și campionă națională de seniori, desi este în primul an de juniorat și a obținut aurul national la categoriile de vârstă sub 21 și sub 23 de ani.

Fostă componentă a Clubului Sportiv Școlar Lugoj, în prezent titulară a lotului național de juniori (din 2013), cantonat la Cluj, va face parte din reprezentativa României,  care va lupta pentru o clasare cât mai bună la Campionatul Mondial de seniori, din 28 august-3 septembrie, de la Budapesta.

Internaționalul Arădean a adunat la start peste 300 de judoka din 30 de țări, fiind prezenți sportivi și din afara Europei, precum Canada, Cuba și SUA.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.