Jumanji: Aventură în junglă – din 29 decembrie

Patru adolescenți descoperă o veche consolă de jocuri video și sunt literalmente atrași în jocul situat în junglă, devenind avatarele adulte pe care şi le-au ales.

Filmul original Jumanji (1995) a fost regizat de Joe Johnston, fost specialist în efecte special ILM; ulterior autor al aventurilor cinematografice, Jurassic Park III (2001), Hidalgo / Hidalgo și Oceanul de Foc (2004), The Wolfman / Omul-lup (2010) şi Captain America: The First Avenger / Căpitanul America: Primul Răzbunător (2011). Jumanji a fost unul din succesele anului 1995 şi l-a avut pe Robin Williams în rolul principal, un băieţel pe nume Alan Parish, piedut în jocul acesta timp de 26 ani. Din cauza sinuciderii tragice a lui Robin Williams în 2014 proiectul de remake a fost criticat masiv. Producătorii au confirmat că filmul nu va fi un reboot sau un remake, ci o continuare a filmului original și un tribut adus lui Robin Williams. Mai mult decât atât, personajul lui Robin Williams – Alan Parrish are aici o apariție prin intermediul unui film de arhivă.

 

Jumanji este bazat pe cartea cu acelaşi nume a lui Chris Van Allsburg (n.1949). Alte cărți ale sale ecranizate sunt The Polar Express / Expresul polar (2004, regia Robert Zemeckis) şi Zathura: A Space Adventure / Zathura – O aventură spațială (regia Jon Favreau, 2005), un soi de continuare SF la Jumanji. Allsburg a publicat cartea pentru copii, ilustrată chiar de el, în anul 1981.

sursa: cinemap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.