“La Plopi “- una dintre cele mai populare zone de agrement din Lugoj, lăsată în paragină

În urmă cu șase decenii, pe malul Timișului cuprins între piața agroalimentară și autogară au fost plantați zeci de plopi. Zona a primit numele de ,,Plopii mici” și timp de zeci de ani, aici, s-au desfășurat toate evenimentele publice ale vremii.

După ce puterea locală a hotărât mutarea festivităților în centrul orașului, zona de agrement s-a deteriorat, de la an la an. Plopii au îmbătrânit şi au dispărut într-un mod suspect, iar furtuna din toamna anului trecut a transformat locul într-o junglă urbană. Imaginea dezolantă a celor câțiva plopi rămași în picioare și grămezile de gunoi risipite pe malul apei spune totul despre gospodarii acestui oraș.

 

Primarul Francisc Boldea promitea încă din anul 2011, că se pregătește mutarea evenimentelor publice din centru în zona Plopilor.

“Pot să vă spun doar că de la anul zona Plopi va fi modernizată și acolo vor fi organizate evenimentele publice care au creat foarte mult disconfort lugojenilor. Deocamdata nu va pot da mai multe detalii”, a declarat la aceea vreme Francisc Boldea.

Acum, edilul şef al Lugojului susţine că zona nu aparţine administraţiei locale şi că de curăţare şi întreţinerea ei ar trebui să se îngrijească cei de la Apele Române. “Acolo nu aparţine de noi. Tot ce se află între diguri aparţine Apelor Române şi ei trebuie să facă curat şi să întreţină”, a declarat primarul pentru Lugojeanul.

Directorul Apelor Române din Banat, Titu Bojin afirmă că va cere un raport șefei de sistem, Lote Miculescu, după care va dispune măsurile ce vor fi luate pentru amenajarea zonei.

,,Cunosc zona despre care se face vorbire dar nu în detaliu, drept pentru care voi solicita șefei de sistem, Lote Miculescu să întocmească un raport amănunțit după care voi dispune măsuri în vederea reabilitării zonei. Franți s-a scăpat repede de responsabilități spunând că zona respectivă aparține de noi. Zona intravilană aparține de obicei primăriei. Vom verifica la cadastru. Vă asigur de tot sprijinul nostru în rezolvarea acestei probleme”, a spus directorul Apelor Române Banat, Titu Bojin.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *