La Timisoara a fost sarbatorita Ziua Nationala a Serbiei

In fiecare an, pe data de 15 februarie Serbia îşi sărbătoreşte Ziua Naţională. Evenimentul a fost marcat în acest an şi la Timişoara printr-o recepţie în faţa mai multor reprezentanţi ai vieţii publice locale.

În anul 1835 Serbia a adoptat prima lege fundamentală a ţării, „Constituţia de Ziua Întâmpinării”. Ziua de 15 februarie, când documentul a fost aprobat a fost stabilită de Adunarea Naţională a ţării vecine ca fiind Ziua Naţională a Serbiei. Cu această ocazie, la sediul Uniunii Sârbilor din România, la Timişoara, a fost organizată miercuri o recepţie. Organizatori ai evenimentului au fost Consulatul General al Republicii Serbia la Timişoara.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroşi reprezentanţi ai vieţii publice din Timişoara. Alături de consulul Republicii Serbia la Timișoara, Irena Radojičić, au fost prezenţi la sărbătoare prefectul județului Timiș, Mircea Băcală, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și viceprimarul Timișoarei, Farkas Imre.

De asemenea, au participat ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, înalți ierarhi ai bisericii ortodoxe sârbe, membrii ai comunității sârbe din Banat, reprezentanți ai corpului diplomatic de la Timișoara.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *